fredag den 19. november 2010

Farfar

Vi har begravet vores farfar idag. Eller "rigtig" farfar var han kun til Ditte og Ronni, men til gengæld var han - og er farmor stadig - de allerbedste bonus- bedsteforældre for Heine og Peter (ældste og yngste søn).
De sidste knap 10 år led farfar af Alzheimers Demens, og det er ufattelig trist at se et elsket menneske blive væk i sig selv. Selvom jeg til daglig arbejder med mennesker med demens, så gør det ondt når det kommer tæt på.
Farfar trængte til at få fred, men alligevel kommer døden altid ubelejligt. Man føler der er ting der skulle have været sagt eller gjort, sådan er det vist altid.
Den tale præsten holdt er en af de smukkeste taler jeg har oplevet i sådan en anledning. Det lykkedes hende med mange exempler, at tegne det rigtige billede af farfar og den kærlighed han havde til familien.
Dagen var særlig svær, idet Ditte og Ronnis far for 12 år siden valgte livet fra, og idag måtte vi så stå ved det samme gravsted og tage afsked med farfar. Men på trods af det, så var det en smuk højtidelighed og en smuk afsked med et dejligt menneske - så ....tak for alt Farfar.
 
Det er måske et lidt trist indlæg idag - men det er jo også en del af livet ind imellem.
Så pas på hinanden og dem I holder af.
 
Photobucket

8 kommentarer:

 1. Først må jeg kondolere med farfar. Ja, det er altid en trist dag. Og den minder os jo også om de andre vi har mistet. Og demens er en rigtig grim sygdom.
  (Jeg har jo også arbejdet med noget lign - iøvrigt på din egn - i Brønderslev. )
  Jeg synes du har beskrevet hele situationen så smukt.

  Varme tanker til dig og din familie.
  Annette

  SvarSlet
 2. Kære Jette. Tak fordi du har delt din ellers så svære dag med os andre... og hvor er det dejligt at høre at præsten var godt og personlig i sin tale. Det betyder meget. Jeg sender jer alle knus og tanker

  SvarSlet
 3. Sender varme tanker jeres vej!

  Nej livet er ikke altid lysegrønt, men nogle gange kan det på en sær måde være godt at sige farvel. Det lyder som i fik sagt et sidste farvel på en god måde.

  Knus

  SvarSlet
 4. jeg sender også mine kondolencer og en masse knus og kram. Det lyder til at have været en hård dag men godt at talen lyste lidt op i mørket.

  Store kram

  SvarSlet
 5. Sender et stort knus til jer alle....

  SvarSlet
 6. Nogle gange er det vigtigt at blive mindet om, hvor skrøbelig både livet og lykken er. Kondolerer med farfar og ønsker for jer andre, at I får en hyggelig jul tabet til trods.

  SvarSlet
 7. Kære Jette. Endeligt en mulighed for at kigge indenfor hos dig... og sikke et trist indlæg - Meget personligt og super fint skrevet. Kæmpe knus til dig og dine!
  Knus Engel...

  SvarSlet
 8. Kærlige tanker går til dig og dine!

  SvarSlet

Tusind tak fordi du lægger en kommentar - det er jeg så glad for :) Pga. en del spam skal kommentarer godkendes før de bliver vist, så derfor kan du ikke se din kommentar med det samme :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...